Hjemmesidens loadtid

Loadtid p

Når vi taler SEO, er en af de mange faktorer hjemmesidens loadhastighed.

Langsomme hjemmesider der virkelig trænger til et SEO eftersyn er der nok af derude. Google har de senere år lagt mere og mere vægt på brugernes oplevelser når de surfer på nettet. En af de væsentlige faktorer i en god brugeroplevelse, i hvert fald hvad det tekniske angår, er den tid det tager for en side at blive vist. Jeg har det sådan at hvis jeg leder efter noget vhja. Google og finder en side i søgeresultaterne (SERPS) der ser interessant ud, klikker på den og den så ikke viser sig inden for 2 – 3 sekunder, så er jeg videre til den næste. Det opdager Google! Og de noterer det i deres monster store database. Jens Jensens hjemmeside giver brugerne en dårlig oplevelse. Det er Google ikke interesserede i. De vil levere kvalitet og gode oplevelser. Derfor ryger Jens’ hjemmeside nedenud af Google søgeresultater.

Derfor er det vigtigt at checke om din side loader hurtigt. Jeg har aldrig fundet de præcise tider Google opererer med (hvis jeg gør skal jeg nok poste dem). Jeg gætter imidlertid på at grænsen er flydende. Dvs. hurtigere loadtid = flere point hos Google. Min holdning er at en loadtid på to sekunder er acceptabelt for de fleste. Derfor forsøger jeg at holde tiderne på under ét sekund! Loadtiden er heller ikke den samme hver gang. Servere kan være belastet, der kan være støj på linien og den er også afhængig af mange andre faktorerer som Google ikke kan tage højde for.

Jeg testede så www.Make-It-Count.dk inden jeg gik i gang med at optimere og det så sådan ud:

SEO - Loadtider for www.Make-It-Count.dk inden optimering Loadtider for www.Make-It-Count.dk inden optimering

Hvilket jo ikke kan siges at være ringe! Hjemmesidens loadtid er angivet til 1.597 sekunder.

Efter optimeringen ser det således ud:

SEO - Loadtider for www.Make-It-Count.dk efter hastighedsoptimering

function wp_footer()